| 国际贸易实务
商务英语
2015年BEC剑桥商务英语考试真题及模拟题15套-打印版
发布人:admin 时间:2019-5-4 已被浏览 137

 

2015年下半年商务英语中级备考模拟试题(1)

 

  Ⅰ.Listening: 20%(听力,20)

  Section A

  Directions: Listen carefully and fill in the blanks with the words or phrases you’ve heard.

  The terms of payment are an important part of the business . From the seller’s point of view, the best terms would be full payment at the time of sale, while the buyers would have the goods before making payment. Importers and exporters are each other by thousands of miles. This adds to the difficulties of coming to an on how payment should be made.

  Section B

  Directions: Listen to the tape and translate the sentences into Chinese.

  1. 2 3 4 5 .

  Section C

  Directions: In this part, you will hear 5 short conversations between two speakers. At the end of each conversation, there will be a question about what was said. After you hear a conversation and question about it, read the four answers on your paper and decide which is the correct answer to the question you have heard.

  ( )1.A. He wants a piece of each type.

  B. He can’t tear either piece of the cloth.

  C. The pieces of cloth are made by a secret process.

  D. The pieces of cloth seem identical to him.

  ( )2.A. The woman is unwilling to discuss the plan.

  B. The man suggests that the woman make a new plan.

  C. The man and the woman have already prepared their plan.

  D. The man and the woman don’t know how to prepare a plan.

  ( )3.A. Choose any one.

  B. Don’t do anything.

  C. Make better use of his time.

  D. Fill out the pink form first.

  ( )4.A. Invite the man to visit her house.

  B. Talk to her secretary on the phone.

  C. Meet her secretary first.

  D. Go to meet Ms. Lin immediately

  ( )5.A. He has been told to call back.

  B. He is talking on the phone.

  C. He is not in at the moment.

  D. He is going out this afternoon.

  II.Reading & Comprehension: 40%(阅读与理解,40)

  Section A

  Directions: There are ten incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE that best completes the sentence. Then write down the right answer in the brackets for each sentence. This section totals 10 points, one point for each sentence.

  ( )1.We can supply all the bicycles you required ____________ stock and are arranging shipment by M.V. Mermaid.

  A. for B. from  C. to  D. against

  ( )2.We would like to remind you that the __________ L/C must reach us before March 10

  so that we can make shipment in good time.

  A. covering B. cover  C. covered   D. being covered

  ( )3.We have received your letter of 28 March, ___________ us to modify the previous arrangements for the shipment of the captioned order.

  A. asked B. to ask  C. being asked   D. asking

  ( )4.In our letter of May 5, we made __________ clear that shipment is to be effected in June.

  A. you B. them  C. that   D. it

  ( )5.We always deal _______________ payment by sight L/C.

  A. with     B. in    C. at  D. on

  ( )6.This offer is _____________ to your reply reaching us before the 20th of February.

  A. subjecting B. subject  C. subjected D to subject

  ( )7.____________ we are appreciating the good quality of your black tea, we regret that your price appears to be on the high side.

  A. While     B. When      C. However    D. Therefore

  ( )8.We hereby authorize you to ___________ on us at 60 days after sight to the extent of USD20,000.00.

  A. open     B. establish     C. draw   D. build

  ( )9.If parties to a contract desire to settle disputes, an arbitration clause is usually made in the contract well before a dispute _____________ .

  A. rises B. arises C. look   D. appear

  ( )10.Some customers requested us to _____________ our price because they considered it

  too high.

  A. put down B. get down C. take down  D. bring down

  Section B

  Directions: There are ten blanks in the following letter. You are required to choose the best one from the given four choices marked A, B, C, and D. Then write down the correct answer in the brackets. This section totals 10 points, one point for each blank.

  Dear Mr. Bush

  Thank you for your 1 of January 5 for our Beauty Brand Blouses.

  We are now exporting 2 of various brands, among which Beauty Brand is the most famous. They are in great 3 abroad and our stocks are running 4 quickly. They are popular not only for their novel design, but also for the reasonable prices. We are confident that once you have tried our blouses, you will place repeat orders with us 5 large quantities.

  As you requested, we are now 6 as follows:

  Price: US$600 per dozen CIF New York

  Terms of Payment: By sight L/C to be opened through a bank to be 7 by the Sellers.

  Shipment: In March 2007.

  Please note that we do not allow any commission 8 our blouses, but a discount of 5% may be 9 if the quantity is more than 1,000 dozen.

  The above offer is made without 10 and is subject to our final confirmation.

  We hope that you will place an order with us at an early date.

  Sincerely yours

  ( )1. A. request B. enquiry C. acquisition D. requirement

  ( )2. A. blouses B. woman blouses C. woman shirts D. lady shirts

  ( )3. A. need B. want C. require D. demand

  ( )4. A. up B. off C. down D. away

  ( )5.A. at B. for C. in D. with

  ( )6. A. ordering B. offering C. placing D. advising

  ( )7. A. agreed B. approved C. acceptable D. covered

  ( )8. A. on B. in C. of D. at

  ( )9. A. provided B. supplied C. furnished D. granted

  ( )10. A. promise B. duty C. engagement D. onus

 

  Section C

  Directions: There are two passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice. Then write down the correct answer in the brackets for each question or statement. This section totals 20 points, two points for each question.

  Passage One

  What a lovely place Xerox is to work Kim Moloney, a client services executive, can’t say enough nice things about her employer. ‘It’s a very special environment,’ she says. ‘People describe Xerox as a family and I was amazed at the number of people who have worked here for so long.’ It’s tempting to take Moloney’s comments with a pinch of salt, especially considering that when you’ve been working somewhere for only two years, as she has at Xerox, everyone seems old and established. But there’s truth behind her enthusiasm.

  Take Carole Palmer, the group resources director. She joined Xerox in 1978 as a temp and has been in her present role for seven years. ‘Xerox has been good to me over the years,’ she says. ‘It has supported me through qualifications … and last year I took part in the vice-president incumbent program.’ Human resources is taken seriously at Xerox, Palmer says, and the company has a policy of promoting from within (which would explain Moloney’s amazement at her colleagues’ longevity). The company takes on only fifteen to twenty graduates each year and Moloney was part of an intake who joined having already acquired a couple of years’ work experience. She started as a project manager for Xerox Global Services before moving into sales. Now her responsibility is to ‘grow and maintain customer relationships’.

  Moloney is based at the head office in Uxbridge. ‘It’s great in terms of working environment,’ she says. ‘We’ve just got a new provider in the canteen and … we have brainstorming rooms and breakout areas.’ Much of Moloney’s role is visiting clients, so she doesn’t have a permanent desk at head office. ‘I’m a hot-desker, which is good because you get to sit with different people in the hot-desk areas. And you’re given a place to store your things.’ Head office staff numbers between 1,200 and 1,500 people, Palmer says. The company has four other main offices in the UK. The nature of the organization, which encompasses sales and marketing, global services (the biggest division), developing markets, research and development and manufacturing, means that the opportunities at the company vary from service engineers to sales roles and consultants.

  Perks include a final-salary pension scheme and various discount schemes. The reward and recognition scheme is a little different, and rather nice: ‘Each manager has a budget every year to recognize and reward staff,’ Palmer says. ‘It can be in the form of a meal for two, or a bottle of wine. It can be up to £1,000. There’s the recognition, and then there’s putting money behind it.’ Moloney, however, likes the non-cash rewards. ‘Xerox takes care of all its staff but it also recognizes the people who put in the added effort,’ she says. ‘It offers once-in-a-lifetime incentive trips, and recently I organized a sailing trip for my team.’

  The idea of working abroad with the company appeals to her, and she says that her career goal is to be part of the senior management team. Here’s another employee, it would seem, who is in it for the long haul.

  ( )1.The journalist of this article thinks that .

  A. staff at Xerox are not telling the truth abut the company.

  B. Xerox offers great benefits to staff.

  C. Xerox is the best company in the world.

  D. Xerox has the best working environment.

  ( )2.The company tends to find its new manager .

  A. only form graduates B. on training courses

  C. from existing staff D. from job markets

  ( )3.What does the phrase “to take on” in the sentence “The company takes on only fifteen to twenty graduates each year and …” of the second paragraph mean? .

  A. To train B. To employ

  C. To interview D. To maintain(A)

  ( )4.As well as recognizing its staff through promotion, Xerox .

  A. gives cash bonuses

  B. gives unpaid leave to take trips of a lifetime.

  C. provides a number of perks.

  D. provides huge end-of-year bonuses.

  ( )5.One common feature of Xerox staff is that they tend .

  A. to work hard B. to get promoted

  C. work longer hours each day D. not to change employer

  Passage Two

  Even if you get work done and generally get along with co-workers, you could have habits that bug your boss (not to mention your officemates). While these quirks may not necessarily get you fired, they certainly can keep you from climbing the corporate ladder. We’ve uncovered a number of habits that bug your boss and offer tips on how to avoid them.

  According to LaRhonda Edwards, a human resources manager with thirteen years of HR experience, tardiness is one of the biggest concerns for managers. “If the normal work day starts at 8 o’clock, then the expectation is that you’re in the office ready to start your day,” she explains. Her advice to the chronically late? “Plan ahead,” she urges. “If you live 50 minutes away, you don’t leave 50 minutes early. Tag on extra time and anticipate road blocks.” Some people even set their clocks a few minutes early to ensure that they’re on time. Different bosses prefer different modes of communication. Lindsey Pollak, a workplace expert and author of Getting from College to Career, says if you text your boss and she prefers in-person meetings, “either your information won’t get across or you’ll irritate [her].” Fortunately, there’s a simple fix: ask your boss how and when to send updates. If you’re too shy to ask outright, then Pollak suggests observing how they communicate with you. “If you have a boss who communicates once a day by email, that’s the boss’ preferred frequency and method of communication,” explains Pollak.

  A cluttered, messy work space can give your boss the impression that you’re lazy or disorganized, so try to keep your desk neat. “Never put more on your desk than you’re going to work on for the day,” recommends Edwards. “At the end of the day, make sure you set up for the next day. I may be working on five things at once, but at the end of the day, they’re gone, and I set up for the next day.” Most managers would rather you ask a question than make a mistake, but many questions can be answered on your own. “Is this something you could Google or ask a colleague?” wonders Pollak. “The internet is so vast that a lot of information you can get yourself.” If you must approach your boss with a question or issue, then Pollak recommends brainstorming beforehand. “Rather than saying ‘This client is terrible. What should I do?’ think about potential solutions,” she says.

  Cell phones are practically ubiquitous in the workplace these days, but it’s still disruptive and disrespectful when they go off during a meeting. Edwards says that you should, “put your cell phone on vibrate or leave it in your own office so it’s not a distraction.” That way you won’t be tempted to text either

  ( )6.According to the article, how many pieces of advice are offered here? .

  A. Two B. Three C. Four D. Five(B)

  ( )7.What is this article about? .

  A. How to be successful in the workplace.

  B. How to communicate with your boss.

  C. How to avoid quirks that annoy your boss.

  D. How to utilize your mobile phones at work.

  ( )8.What does the phrase “to get across” in the sentence “…she prefers in-person meetings, “either your information won’t get across or you’ll irritate …” of the second paragraph mean? .

  A. To be communicated B. To be passed

  C. To be promoted D. To be anticipated(A)

  ( )9.According to the article, which of the following modes of communication is the best when communicating with your boss? .

  A. Any ways you think are appropriate.

  B. In-person meetings.

  C. Correspondence.

  D. The way your boss communicates with you.(D)

  ( )10.Which of the following statements is not mentioned?

  A. Employees should pay respect to their bosses anytime.

  B. Employees should plan beforehand so as to show up at work on time.

  C. Employees should not let their mobile phones go off during meetings.

  D. Employees should keep their desks neat and organized.(C)

 

  III.Business Translation: 20%(商务翻译,20)

  Section A

  Directions: There are ten terms in this section. Translate the English terms or phrases into Chinese and the Chinese terms or phrases into English. Then write down the translation on the paper. This section totals 10 points, one point for each term.

  1.sales literature 2.bulk cargo

  3.weight memo 4.shipping advice

  5.operative instrument 6.不可抗力

  7.往来行 8.单独海损

  9.索款通知书  10.销售确认书

  Section B

  Directions: Translate the following five Chinese sentences into English. Then write down the translation on the paper. This part totals 10 points, two points for each sentence.

  1.请报你方最低的CIF上海价,并注明最早交货期。

  2.若你方在本月底前下订单,我方可保证在收到订单后两个月内交货。

  3.随函寄上售货确认书MU356一式两份,请签退一份以便我方存档。

  4.请将信用证中的单价从3美元增至3.5美元,将金额增至70000美元。

  5.粉笔用纸盒包装,每盒装30支,100 盒装一纸板箱。

  IV.Business Writing: 20%(商函写作,20)

  Directions: In this section, you are required to write an English letter in the full correct layout based on the information given below. Then write down the letter on the paper. This section totals 20 points.

  1.对方公司名称和地址:Datex Trading Co. Ltd.

  536 Huayuan Street, Dalian, Liaoning, China

  收件人姓名和头衔:Wang Hua Sales Manager

  2.写信日期:20101128

  3.谢谢您如此迅速将有关我们上次第KK10101号订单的销售确认书寄给我们。我们已开立了有关信用证,银行不久将会通知你方。

  4.我们以信用证付款方式进行交易已有一年多了,现在希望改用30天远期付款交单的付款方式。

  5.去年8月我们首次与你方接洽时,您曾说一旦我们双方建立起贸易关系,你方愿意重新考虑付款条件。我们认为自那时起到现在时间已经不短了,你方可以答应我们所要求的付款方式了。如需资信证明人,我们将及时提供。

  6.下个月我们将再订一批货,你方是否能确认同意以上新的付款条件。

  7.随函寄上我们已会签的第1010913号销售确认书,供你方存档。

  8.写信人: Fred Johns Purchase Manager

  公司名称和地址:Kiddie Korner, Inc.

  385 Richards Street, Vancouver, B.C., Canada V6B3A7

 

 

  参考答案

  I Listening 听力:20%

  Section A (5分,每题1)

  1. contract 2. in cash 3. prefer to 4. separated from 5. agreement

  Section B (10分,每题2)

  1. 现附上备件细目表一份,供贵方参考。

  2. 虽然打乱了工厂的生产计划,我们还是按贵方要求撤回了订单。

  3. 考虑到当前疲软的市场,我们建议你们降价3%

  4. 这些玻璃制品的新式包装很适合长途海运。

  5. 贵方给的10%的现金折扣,我方非常满意并愿向贵方定期订购。

  Section C (5, 每题1)

  1. D 2. C 3. D 4. B 5. C

  II Reading & Comprehension阅读与理解:40%

  Section A (10分,每题1)

  1. B 2. A 3. D 4. D 5. D 6. B 7. A 8. C 9. B 10. D

  Section B (10分,每题1)

  1. B 2. A 3. D 4. C 5. C 6. B 7. B 8. A 9. D 10. C

  Section C (20分,每题2)

  1. B 2. C 3. B 4. C 5. D 6. D 7. C 8. A 9. D 10. A

  III Business Translation商务翻译:20%

  Section A (10分,每题1)

  1 促销资料 2 散装货 3 重量单 4 已装船通知 5 有效票据

  6 force majeure 7 correspondent bank 8 particular average

  9 debit note 10 Sales Confirmation

  Section B (10分,每题2)

  1 Please quote us your best price on CIF Shanghai basis, stating the earliest date of delivery.

  2 If you place an order by the end of this month, we can assure you of delivery within two months after receipt of you order.

  3 We enclose our S/C No.MU356 in duplicate; please sign and return one copy for our file.

  4 Please increase the unit price of the L/C from USD3.0 to USD3.5 and the total amount to USD70,000.

  5 The chalk is to be packed in boxes of 30 pieces each, 100 boxes to a carton. .

  IV Business Writing商函写作:20%

  Kiddie Korner, Inc.

  361385 Richards Street, Vancouver, B.C., Canada V6B3A7 (1)

  November 28, 2010 (1)

  Mr Wang Hua

  Sales Manager

  Datex Trading Co. Ltd.

  536 Huayuan Street, Dalian, Liaoning

  China (1)

  Dear Mr Wang(1)

  Thank you for being so prompt in sending the sales confirmation against our last order, No. KK10101. We have established the covering L/C, and the bank should be sending you an advice shortly (3)

  We have been dealing with you on the L/C basis for over a year and would like to change to payment by 30-day bill of exchange, documents against payment. (3)

  When we first contacted you in August last year, you told us that you would be prepared to reconsider terms of payment once we have established trading relations. We think that sufficient time has elapsed for us to be allowed the terms we have asked for. If you need references, we will be glad to supply them. (4)

  As we will be sending another order next month, could you please confirm that you agree to these new terms of payment? (2)

  Attached is the Sales Confirmation No. 1010913 we have countersigned and returned for your file. (2)

  Sincerely yours (1)

  Fred Johns

  Purchase Manager (1)

  Attachment: Sales Confirmation

 


2015年下半年商务英语中级备考模拟试题(2)

 

  Ⅰ.Listening: 20%(听力,20)

  Section A

  Directions: In this section, you will hear a passage. Listen carefully and decide whether the statements are true or false. Then write down “T” for “True” or “F” for “False” in the brackets for each statement. This section totals 5 points.

  ( )1. Computers can help man complete many hand tasks.

  ( )2. You can contact your friends in a second by E-mail.

  ( )3. Some clever hackers can find ways to transfer dollars by E-mail.

  ( )4. Computers have brought a great change into the world, they always do us benefit.

  ( )5. New technology has both bright side and dark side.

  Section B

  Directions: In this section, you will hear five English sentences. Listen carefully and translate them into Chinese. This section totals 10 points.

  1 __________________2345

  Section C

  Directions: In this section, you will hear five short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a third voice will ask a question. Read the four Choices and decide which is the correct answer to the question you have heard. Then write down the right answer in the brackets for each question .This section totals 5 points.

  ( )1. A. It’s sunny day

  B. He doesn’t think it’s going to rain.

  C. He will take an umbrella.

  D. It won’t rain according to the weather forcast.

  ( )2. A. She didn’t notice the coin collection.

  B. Betty probably collected the coins.

  C. She doesn’t like Bill’s collection of coins.

  D. Bill’s coins are very attractive.

  ( )3. A. 10:30 B. 10:10 C. 11:00 D. 10:40

  ( )4. A. He’ll attend it if the woman does so.

  B. He doubts if he’ll be able to attend it.

  C. He’s too tired to attend it.

  D. He’s eager to attend it.

  ( )5. A. In a dressing shop.

  B. In a greengrocer’s.

  C. In a bookstore.

  D. In a cafe.

 

II.Reading & Comprehension: 40%(阅读与理解,40)

  Section A

  Directions: There are ten incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE that best completes the sentence. Then write down the right answer in the brackets for each sentence. This section totals 10 points, one point for each sentence.

  ( )1 Please quote us your best price CIF Lagos, __________ the earliest date of shipment.

  A. stating B. stated C. state D. to state

  ( )2 If you can ___­­­ ___ us a 3% discount, we shall give you our initial order amounting to US$ 25,000.

  A. provide B. pay C. guarantee D. allow

  ( )3 We regret our inability to agree ____________ your proposal to pack the goods ____________ cardboard boxes, because transshipment has to be made at Hong Kong for the goods to be shipped to our port.

  A. on, in B. to, in C. with, in D. to, by

  ( )4 We are faxing you this morning, asking you to amend the L/C ______________ “transshipment allowed.”

  A. to read B. to reading C. as reads D. reads

  ( )5 We regret being unable to _____________ with the buyer’s request for covering insurance up to the inland city, as it is not stipulated in the contract.

  A. comply B. conform C. take up D. deal

  ( )6 We require the bicycles to be packed in a wooden case ___­­ ___ with soft materials.

  A. full B. supported C. padded D. surrounded

  ( )7 In our letter of May 5, we made ______ ____ clear that shipment is to be effected in June.

  A. you B. them C. that D. it

  ( )8 _________ we would like to supply you with the product, we are unable to fill your order.

  A. As much as B. Much as C. Very much D. As

  ( )9 We can supply this type of furniture ________________ very favorable terms.

  A. on B. for C. against D. to

  ( )10 We can only assume that an oversight has been made in making _____________ the order,

  A. out B. for C. at D. up

  Section B

  Directions: There are ten blanks in the following passage. You are required to choose the best one from the given four choices marked A, B, C, and D. Then write down the correct answer in the brackets. This section totals 10 points, one point for each blank.

  ______1______ in 1983, this company is a trading firm specializing _______2______ the import and export of garments. Its business ________3________ covers various kinds of shirts, T-shirts, jackets, sportswear, etc.

  During the process of opening _______4________ and deepening of reform, the company has been vigorously ________5_______ the international market and its goods have been sold to countries and regions such as Europe, the Americas, Japan and Southeast Asia.

  _______6_______ the traditional methods of trade, the company has been actively developing new business channels in recent years. Its import and export volume has gone up drastically. Last year the total trade amount reached US$90 million, an increase of 16% ________7_______ the year before.

  The company has always been ________8_________ great importance to the quality of products and business reputation. ________9_________ by the principle of equality and ________10_________ benefit, it will further develop its economic and trade relations with other countries all over the world.

  ( )1 A. Found B. Founded C. Set D. To be set

  ( )2 A. for B. at C. to D. in

  ( )3 A. scope B. lines C. kind D. type

  ( )4 A. down B. out C. up D. for

  ( )5 A. expanding B. extending C. exploring D. stretching

  ( )6 A. Besides B. Beside C. Except D. Except for

  ( )7 A. up B. over C. with D. to

  ( )8 A. enclosing B. sending C. mailing D. attaching

  ( )9 A. Guiding B. Guided C. To be guided D. To be guiding

  ( )10 A. common B. public C. mutual D. neutral

  Section C

  Directions: There are two passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice. Then write down the correct answer in the brackets for each question or statement. This section totals 20 points, two points for each question.

  Passage One

  The UK is extremely dependent on foreign trade. About 40 per cent of the population’s food and a large proportion of the raw materials used by industry have to be imported. In 1980 exports of goods and services were equal to about 25 per cent of the Gross National Product.

  In the exports of manufactures, the UK, in recent years, has done less well than her major competitors. The UK’s share of the value of the main manufacturing countries’ exports fell from 16 percent in 1980 to about 9 per cent in 1999. This was due to the fact that the volume of UK exports increased at an annual average rate of 5 per cent, only about one-half the rate achieved by the main manufacturing countries as a whole and about one-third the rate for Japan.

  Changes in the commodity composition of exports have been very small in recent years. The share of manufactured goods has increased slightly while the share of basic materials has declined. There has been a steady decline in the share of textiles and an increase in the share of chemicals in total exports. Over the next decade the possibility of exporting North Sea Oil and the diminishing dependence on imported oil should have a beneficial effect on the UK’s visible trade balance.

  The most striking change in the geographical distribution of UK exports in recent years has been the swing away from the traditional Commonwealth markets and a growing dependence on the market in Western Europe. Exports to Western Europe accounted for about 34 per cent of UK exports in 1989 but by 2000 this share had grown to nearly 60 per cent. This is much in line with developments in world trade as a whole, because trade between industrialized countries has been the fastest growing sector of world trade. The other important development is the growing importance of the markets in the oil-exporting countries.

  ( )1. The export of manufactures of U.K. during recent years .

  A. has risen.

  B. has done better than the major competitors.

  C. has fallen

  D. has done less well that developing countries.

  ( )2. The export of textiles .

  A. has declined

  B. has declined sharply

  C. has increased slightly

  D. has increased sharply

  ( )3. The export of basic materials .

  A. has increased

  B. has declined

  C. has remained steady

  D. has little changed

  ( )4. What is the most striking change in UK exports?

  A. The swing away from the traditional Commonwealth markets and a growing dependence on the market in Western Europe.

  B. Changes in the commodity composition of exports.

  C. The increase of the share of manufactured goods and the decline of the share of basic materials.

  D. the beneficial effect of the export of oil on the UK’s visible trade balance.

  ( )5. Which statement is not true?

  A. UK is exporting more to Western Europe.

  B. trade between UK and Western Europe has been the fastest growing sector of world trade.

  C. UK will possibly import less oil over the next decade.

  D. UK is exporting more chemicals.

  Passage Two

  Is a quiet revolution under way in the nation’s shopping habits? Are we gradually allowing an increasingly select number of large companies to take care of all our basic requirements? The supermarket chains certainly hope so. ‘People don’t have the time to shop around any more. If they’re happy with the quality of a company’s service, then they’re likely to buy other product types from them as well,’ says Jim Austin, an industry analyst.

  With the major supermarket brands such as Tesco, J Sainsbury and Asda already offering financial services, credit cards, own-label clothing, mobile phones, and cut-price electrical goods including computers, Austin believes that the supermarkets’ diversification is set to continue.

  ‘The UK retail food market is saturated, so their only real prospect of growth is either to enter foreign markets or diversify into new markets at home..’ Tesco and J Sainsbury have done both. Having already bought foreign subsidiaries, both large supermarket chains have set up their own banks in order to offer customers financial services such as personal loans, mortgages and savings accounts.

  Together, the two new banks took over 2bn of customer deposits within the first year of trading. ‘They are winning business by using a lower cost base to offer their customers better interest rates on savings than traditional banks,’ says Austin.

  However, there are question marks over long-term profitability. The traditional providers say there is bound to come a point when the new banks will eventually want to widen margins and boost profits. ‘When they start to raise prices, they might create bad publicity, which could hurt their brand,’ says one observer. ‘How will a major supermarket react, for instance, when it is faced with having to repossess a regular shopper’s home?’

  Shoppers, however, do not share these fears. A recent survey of 1,000 people by brand consultants Cook & Pearson concludes that shoppers will continue to buy a wider range of goods and services from supermarkets. Many people said that they would be prepared to buy a supermarket own-label car or even a house from a supermarket-branded estate agent. Interest was also shown in combining a food shopping trip with a visit to a supermarket dentist.

  Loyalty schemes are another incentive for customers. ‘Most supermarkets now offer bonus points with every purchase. These points add up to free air miles or cash discounts, so it really pays to stay loyal to the brand in all its diversified forms,’ says Austin.

  ( )6 Why are the large UK supermarket chains diversifying? _____________.

  A. Because the retail food market in the UK has been occupied by foreign companies.

  B. Because the retail food market in the UK is saturated.

  C. Because the retail food market in the UK is quite small.

  D. Because diversification into new markets can promote the growth of the retail food market in the UK.

  ( )7 How are the supermarkets able to attract business in the banking sector? ____________.

  A. Because they can offer more services.

  B. Because they can offer more varieties of commodities.

  C. Because they can offer better interest rates.

  D. Because they can offer free car parking for customers.

  ( )8 What are the risks involved with brandstretching? _________________.

  A. There may come a point when providers will want to raise prices.

  B. There may come a point when providers lose all their banking business.

  C. There may come a point when customers lose their confidence in the banking sector.

  D. All the UK large supermarkets will have to close all their banking business.

  ( )9 How do the large UK supermarket chains encourage brand loyalty? ___________.

  A. By offering free samples of commodities.

  B. By offering a wide range of goods and services.

  C. By offering convenient banking services.

  D. By offering loyalty schemes like bonus points.

  ( )10 The headline “Banking on a brand” means ______________.

  A. selling a brand

  B. purchasing a brand

  C. relying on a brand

  D. stretching a brand

 

III.Business Translation: 20%(商务翻译,20)

  Section A

  Directions: There are ten terms in this section. Translate the English terms into Chinese and the Chinese terms into English. Then write down the translation on the paper. This section totals 10 points, one point for each term.

  1 potential business 2 commercial counselor

  3 offer sheet 4 proforma invoice

  5 shipping marks 6 舱位

  7 空白背书 8 保兑信用证

  9 运费到付 10 国际商会

  Section B

  Directions: Translate the following five Chinese sentences into English. Then write down the translation on the paper. This part totals 10 points, two points for each sentence.

  1从网上得知贵公司名称和地址,并了解到你公司经营玩具的进出口。

  2请报我方100公吨大米的最低价CIF广州,并表明最早交货期。

  3现寄去我方的销售确认书一式两份,请签退其中一份以供我方存档。

  4但鉴于你方推销我方产品的良好愿望,我们破例接受60天远期信用证的支付方式。

  5由于从上海到你方港口没有直达轮,此批货必须在香港转船。

 

IV.Business Writing: 20%(商函写作,20)

  Directions: In this section, you are required to write an English letter in the full correct layout based on the information given below. Then write down the letter on the paper. This section totals 20 points.

  1 对方公司名称和地址:Tiddie Somer, Inc.

  900 Richards Street, Vancouver, B.C., Canada

  收件人姓名和头衔:Fred Johns Purchase Manager

  2 写信日期:2008518

  3 确认收到对方512日的来函,询购你方的永久牌自行车。

  4 谨告知,你方的自行车是为各个年龄层次的群体制作的,因此,提供对方所要的货肯定没有问题。

  5 对方要求的数量折扣可以满足,对于金额在50,000美元以上的订单我们可以给5%的折扣。

  6 此外,你方一直是以即期信用证付款做生意的。但是,一旦与对方公司建立起牢固的贸易关系,对于付款条件你方愿意重新考虑。

  7 兹附你方的夏季商品目录和报有CIF温哥华价格的价格单;希望双方能在所报的条件上达成协议。

  8 盼望很快得到您的回音。

  9 写信人为Huang Tao Sales Manager

  公司名称和地址:Dalian Trading Co. Ltd.

  689 Huayuan Road, Dalian 116000Liaoning, China

 

答案

  I Listening 听力:20%

  Section A (5分,每题1)

  1. T 2. T 3. F. 4. F 5. T

  Section B (10分,每题2)

  1. 我们公司过去和他们的公司常有业务往来。

  2. 我们相信我们的产品无论在价格上还是在质量上都要优于我们的竞争对手。

  3. 我们能提供海运、陆运、空运中的各种保险。

  4. 这些玻璃制品的新式包装很适合长途海运。

  5. 我认为要做成这笔交易,您至少要降价4%

  Section C (5分,每题1)

  1. B 2. D 3. A 4. D 5. D

  II Reading & Comprehension阅读与理解:40%

  Section A (10分,每题1)

  1. A 2. D 3. B 4. A 5. A 6. C 7. D 8. B 9. A 10. D

  Section B (10分,每题1)

  1. B 2. D 3. A 4. C 5. C 6. A 7. B 8. D 9. B 10. C

  Section C (20分,每题2)

  1. C 2. A 3. A 4. A 5. B 6. B 7. C 8. A 9. D 10. C

  III Business Translation商务翻译:20%

  Section A (10分,每题1)

  1 潜在业务 2 商务参赞 3 报盘单 4 形式发票 5 装运标志/唛头

  6 shipping space 7 blank endorsement 8 confirmed L/C

  9 freight to collect 10 International Chamber of Commerce

  Section B (10分,每题2)

  1 We have obtained your name and address from the Internet and learned that you are specializing in the import and export of toys.

  2 Please quote us your best price for 100 metric tons of rice on CIF Guangzhou basis, stating the earliest delivery date.

  3 We are now sending you our Sales Confirmation in duplicate; please sign and return one copy for our file.

  4 However, in view of your good wishes to push the sales of our products, we exceptionally accept payment by 60-day L/C.

  5 Since there are no direct vessels for your port, this consignment has to be transshipped at Hong Kong.

  IV Business Writing商函写作:20%(商函格式部分计6分,内容计14)

  Dalian Trading Co. Ltd.

  689 Huayuan Road, Dalian 116000Liaoning, China (1)

  18 May 2008 (1)

  Mr. Fred Johns Purchase Manager Tiddie Somer, Inc.

  900 Richards Street, Vancouver, B.C.

  Canada

  (1)

  Dear Mr Johns (1)

  Thank you for your letter of May 12, inquiring for our “Forever Brand” Bicycles.(1.5)

  For your information, there would be no trouble in supplying you from our wide selection of bicycles which we make for all age groups.(2) We can offer you the quantity discount you asked for which would be 5% off net prices for orders of over $50,000..(2)

  In addition, we always deal on payment by sight L/C. (2)However, we would be prepared to review this once we have established firm trading relations with you.(2)

  We are now enclosing our summer catalogue and price list quoting CIF Vancouver, and do hope we can reach an agreement on the terms quoted. (3)

  We are looking forward to hearing from you soon. (1.5)

  Sincerely yours (1)

  Huang Tao

  Sales Manager

  (1)

  Encl.:

 


2015年下半年商务英语中级备考模拟试题(3)

 

Ⅰ.Listening: 20%(听力,20)

  Section A

  Directions: Listen to the tape and fill in the blanks according to the dialogue. This section totals 10 points.

  Steve: I’m glad to see that you have (1) some new products.

  They are very (2) . I hope we can do (3)

  together as your products are (4) in our country.

  Li: Thank you I’m so glad to hear that. And would you tell me which (5)

  of the refrigerators you are interested in?

  Steve: Sure. Here is our(6) . You’ll find the required items, specifications

  and (7) all there. Now, I’d like to have your lowest quotations,

  CIF New York.

  Li: Thank you for your inquiry, Mr. Steve. Here is our latest FOB price list. All the prices

  in the list are subject to our final(8) .

  Steve: Good. I will look into the price list and (9) it with my colleagues. We

  can have further (10) later.

  Section B

  Directions: Listen to the short statements, read the answer choices and decide which one is closest in meaning to the statement you have heard. This section totals 10 points.

  ( )1. A. Why are there so many people at the cinema?

  B. Have you been to this cinema before?

  C. This movie is really very popular.

  D. I was glad to see you at the cinema.

  ( )2. A. Jessica has only been here for a year.

  B. Jessica has been here the longest.

  C. Jessica has been alone for a year.

  D. Jessica felt homesick as she has been here for a year.

  ( )3. A. I’ll feel disappointed if you can’t come.

  B. I thought you would came.

  C. Anyway you came.

  D. I didn’t know what to expect.

  ( )4. A. He is probably a part-time student.

  B. He never goes to the English class at night.

  C. The English course is only available at night.

  D. He always goes to school alone.

  ( ) 5. A. His apartment is not far from the subway station.

  B. The subway station is made up of stone.

  C. His apartment is quite far from the subway station.

  D. He threw a stone at the subway station.

 

 II.Reading & Comprehension: 40%(阅读与理解,40)

  Section A

  Directions: There are ten incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the ONE that best completes the sentence. Then write down the right answer in the brackets for each sentence. This section totals 10 points, one point for each sentence.

  ( )1 Customers have become less loyal to brands and are more willing to to lower-priced coffee products.

  A. trade in B. trade for C. trade up D. trade down

  ( )2 Toyworld is a profitable toy retailer in Seattle, US, with subsidiaries in over 30 countries.

  A. basing B. base C. basis D. based

  ( )3 We have Julian Montero, the Argentine supplier of the wine we are importing.

  A. touched B. contacted C. linked D. contacted with

  ( )4 Bob and Tony are business and have arranged to meet at the sales conference.

  A. delegates B. customers C. associates D. officers

  ( )5 Telecommunication companies belong to the tertiary of industry.

  A. section B. sector C. area D. part

  ( )6 Our products are of better quality than from other countries.

  A. this B. that C. those D. it

  ( )7 The price of the catalogue is against your first order.

  A. removable B. replaceable C. rechargeable D. refundable

  ( )8 An L/C should be established in our favor by documentary draft at sixty days’ sight.

  A. available B. honorable C. paying D. paid

  ( )9 We would like to take this opportunity to write to you the hope of establishing business relations with you.

  A. at B. for C. with D. in

  ( )10 The goods are packed in cartons innerlined with material.

  A. water-proved B. water-protected C. water-proof D. water-tight

  Section B

  Directions: There are ten blanks in the following passage. You are required to choose the best one from the given four choices marked A, B, C, and D. Then write down the correct answer in the brackets. This section totals 10 points, one point for each blank.

  Before marketing yourself globally, it is important to 1 your business is ready to deal with challenges presented by the international environment 2

  language and cultural barriers, foreign laws, order fulfillment, and pre/post sales support.

  Language and Culture - Neither technical accuracy 3 perfect translation is sufficient when considering the language you will communicate through. It is important to really understand how a language is used by the people in your 4 market.

  Regional Laws - All phases of product 5 are affected by regulations. The product itself, such as its physical and chemical aspects, is subject to laws 6

  to protect consumers with respect to purity, safety or performance. Product features such as packaging and warranties, advertising, sales promotion techniques are also subject to local regulations.

  Order Fulfillment - How will you deliver your products? What business partners will you need to ensure smooth logistics of your product? Can you handle your shipment costs? If you cannot 7 demand or ensure smooth delivery of your product, you are at risk of negatively affecting your business and its image. It is important to find and qualify 8

  distributors, and pay particular attention to contract negotiation and distribution management.

  Pre and Post Sales Support - 9 with your customers as well as your business partners is an important consideration when marketing and selling internationally. Many businesses are able to meet customer expectations through strategic alliances or foreign distributors who deal with the local customer base on their 10 .

  ( )1 A. ensure B. assure C. reassure D. sure

  ( )2 A. excluding B. excluded C. including D. included

  ( )3 A. so B. nor C. and D. or

  ( )4 A. local B. own C. target D. home

  ( )5 A. sales B. exhibition C. promotion D. development

  ( )6 A. planned B. proposed C. supposed D. designed

  ( )7 A. meet B. run into C. encounter D. face

  ( )8 A. potent B. polite C. ethical D. potential

  ( )9 A. Connection B. Communication C. Link D. Contact

  ( )10 A. account B. part C. behalf D. market

  Section C

  Directions: There are two passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice. Then write down the correct answer in the brackets for each question or statement. This section totals 20 points, two points for each question.

  Passage One

  Investing thousands of pounds in the recruitment and training of each new graduate recruit may be just the beginning. Choosing the wrong candidate may leave an organisation paying for years to come.

  Few companies will have escaped all of the following failures: people who panic at the first sight of stress; those with long impressive qualifications who seem incapable of learning; hypochondriacs whose absentee record becomes astonishing; and the unstable person later discovered to be a thief or worse.

  Less dramatic, but just as much a problem, is the person who simply does not come up to expectations, who does not quite deliver; who never becomes a high-flier or even a steady performer; the employee with a fine future behind them.

  The first point to bear in mind at the recruitment stage is that people don’t change. Intelligence levels decline modestly, but change little over their working life. The same is true of abilities, such as learning languages and handling numbers.

  Most people like to think that personality can change, particularly the more negative features such as anxiety, low esteem, impulsiveness or a lack of emotional warmth. But data collected over 50 years gives a clear message: still stable after all these years. Extroverts become slightly less extroverted; the acutely shy appear a little less so, but the fundamentals remain much the same. Personal crises can affect the way we cope with things: we might take up or drop drink, drugs, religion or relaxation techniques, which can be have pretty dramatic effects. Skills can be improved, and new ones introduced, but at rather different rates. People can be groomed for a job. Just as politicians are carefully repackaged through dress, hairstyle and speech specialists, so people can be sent on training courses, diplomas or experimental weekends. But there is a cost to all this which may be more than the price of the course. Better to select for what you actually see rather than attempt to change it.

  ( )1. The purpose of this passage is to give managers the advice that .

  A. Employers should select candidates for their potential.

  B. Employers should select candidates for what they are rather than for their potential.

  C. Employers should select the newly graduated and send them on training courses, diplomas or experimental weekends.

  D. Employers should select experienced candidates to avoid spending thousands of pounds in training.

  ( )2. According to the passage, which of the following statements is true? .

  A. Absolutely, People don’t change during their working lives.

  B. Generally, people change to a large extent during their working lives.

  C. Fundamentally, people stay the same during their working lives.

  D. Normally, people don’t change at all during their working lives.

  ( )3. What does a fine future behind them (line 3 of paragraph 3) means? .

  A. Some people will certainly have a promising future though they are not very competent in their present work.

  B. Some people don’t have any potential for their work though they are employed.

  C. Some people can have a bright future though they can’t do their work well.

  D. Some people have potential when they are employed, but never realize that potential.

  ( )4. According to the passage, people’s basic abilities like language learning and numeracy .

  A. change little over their working life.

  B. never change over their working life.

  C. change fundamentally over their working life.

  D. change profoundly over their working life.

  ( )5. The word deliver (line 2 of paragraph 3) means .

  A. to take goods to the places or people they are addressed to

  B. to give a speech

  C. to do what you promised to do

  D. to help a woman to give birth to a baby.

  Passage Two

  Asian economies will continue to expand rapidly in the next two years on the back of foreign investments, exports and domestic demand, but will not be free of worries, according to a recent securities company economic report. Massive infrastructure spending, the benefits of past investments and deregulation and growing regional trade will push along regional growth.

  The report tipped China’s gross domestic product to grow by 9.5 per cent in 1996 and 10.5 per cent in 1997, and Hong Kong’s to grow by 4.3 and 5.0 per cent. Singapore’s real GDP was forecast to grow by 7.6 and 7.4 per cent, Malaysia’s by 8.6 and 8.1 per cent, Thailand’s by 8.8 and 8.4 per cent, Indonesia’s by 7.3 and 7.1 per cent and Philippines’ by 5.6 and 5.8 per cent.

  “However, all is not rosy,” cautioned the report, which listed overheating as the region’s biggest challenge in the short term and skilled-labor shortages in the long run.

  It cited strains from rapid growth that had begun to stretch current account deficits and spur inflation in some regional economies, which could prevent their central banks from lowering interest rates.

  “This implies that economic vulnerability to unexpected shocks will remain high,” the report said, forecasting a further tightening of monetary policy in countries such as the Philippines and Malaysia, and no significant easing in Thailand, Indonesia and China.

  Crosby Securities also cited massive new investment programs generated by demands on infrastructure such as power, telecommunications and transport which had fuelled over-heating.

  It said Asia would also face a bigger challenge from newly deregulating economies in Eastern Europe which offered lower costs and better-educated workers to foreign investors.

  Asia’s main foreign investors should, however, continue to expand their presence in the region, the securities house said, noting new trends of intra-Asian investment.

  Singapore is shifting its lower value-added disc drive and electronics industry to Malaysia, which in turn is moving some of its garment-making and consumer electronics manufacturing to Indonesia and Thailand. Thailand, Malaysia and Singapore are increasingly investing in Viet Nam, Myanmar and Laos.

  “Asia will benefit from this trend in several ways,” the report said.

  ( )6 Asia economy will continue to grow because of _____________.

  A. foreign investment B. demands in Asian countries.

  C. export D. all of the above

  ( )7 In the next 2 years, the highest economic growth will appear in ____________.

  A. Singapore B. Thailand

  C. Hong Kong D. China

  ( )8 Years later, the problem in Asian economy may be _________________.

  A. too little investment B. too much investment

  C. not enough qualified labors D. monetary instability

  ( )9 According to this report, economic changes in East Europe are ___________.

  A. harmful B. challenging

  C. helpful D. useless

  ( )10 The report is about the prospect of Asian economy.

  A. optimistic B. pessimistic

  C. more optimistic than pessimistic D. more pessimistic than optimistic

 

 III.Business Translation: 20%(商务翻译,20)

  Section A

  Directions: There are ten terms in this section. Translate the English terms or phrases into Chinese and the Chinese terms or phrases into English. Then write down the translation on the paper. This section totals 10 points, one point for each term.

  1 particular average 2 gunny bag

  3 Through B/L 4 profit margin

  5 days of grace 6 行业刊物

  7 预定金 8 空白背书

  9 往来行 10 不可抗力

  Section B

  Directions: Translate the following five Chinese sentences into English. Then write down the translation on the paper. This part totals 10 points, two points for each sentence.

  1我方将与银行作出安排开立保兑的、不可撤销的信用证。

  2这批货已装上长城号轮,该轮已于228日从上海启航,预计于312日抵达纽约。

  3包装必须适合海运,并且坚固承受得起粗鲁搬运。

  4很高兴收到你方87日的询盘,按照要求,现报盘如下,以你方答复于2006920号前到达此地为有效。

  5由于我方已订得舱位的轮船晚到,因此,请将你方第060531号信用证的船期和有效期分别展至710日和725日,非常感谢。

 

 IV.Business Writing: 20%(商函写作,20)

  Directions: In this section, you are required to write an English letter in the full correct layout based on the information given below. Then write down the letter on the paper. This section totals 20 points.

  1 对方公司名称和地址:The New World Computers, Ltd.

  1881 Long Beach Street, Los Angels CA 90025, U.S.A.

  收件人姓名和头衔:Lester Bemstein Purchase Manager

  2 写信日期:2009518

  3 感谢对方回复你方512日函及就TRD复印机向我方报实盘。

  4 对方所报条件相当令人满意,随函附上你方第979-408号购货确认书。请对方签退一份供你方存档。

  5 告知对方,已指示你方银行即中国银行上海分行开立以对方为受益人的不可撤销信用证,金额为1,000,000美元, 有效至2009630日。

  6 你方银行的往来行即花旗银行,纽约分行会确认信用证已开到,对方可向他们开出面额为发票金额的30天远期汇票。

  7 对方提交汇票时请随附下列单据:

  提单(6)

  商业发票(4)

  一切险保险单

  8 一旦装运事宜安排妥当请对方即以传真通知你方。

  9 写信人为 Shen Mingyang Import Manager

  公司名称和地址:Cathay Business Machines Import & Export Corporation

  2000 Central Boulevard, Pudong, Shanghai 201206, China

 

 参考答案

  I Listening 听力:20%

  Section A (10分,每题1)

  (1)developed (2)attractive (3)business (4)popular (5)types

  (6)inquiry list (7)quotations (8)confirmation (9)discuss (10)contact

  Section B (10分,每题2)

  1. C 2. B 3. C 4. A 5. A

  II Reading & Comprehension阅读与理解:40%

  Section A (10分,每题1)

  1. D 2. D 3. B 4. C 5. B 6. C 7. D 8. A 9. D 10. C

  Section B (10分,每题1)

  1. A 2. C 3. B 4. C 5. D 6. D 7. A 8. D 9. B 10. C

  Section C (20分,每题2)

  1. B 2. C 3. D 4. A 5. C 6. D 7. D 8. B 9. B 10. C

  III Business Translation商务翻译:20%

  Section A (10分,每题1)

  1 单独海损 2 麻袋 3 联运提单 4 利润幅度/赚头 5 宽限期

  6 trade journal 7 down payment 8 blank endorsement

  9 correspondent bank 10 force majeure

  Section B (10分,每题2)

  1 We will make arrangements with the bank to open a confirmed, irrevocable L/C.

  2 This consignment is on the S.S. “Great Wall”, which departed from Shanghai on February 28 and is due in New York on March 12.

  3 The packing must be seaworthy and strong enough to stand rough handling.

  4 We are glad to receive your enquiry of August 7. As requested, we are making you the following offer, subject to your reply reaching here before September 20, 2006.

  5 As the ship on which we have booked shipping space was late, we would appreciate it if you could extend the shipment date and the expiry date to July 10 and July 25 respectively.

  IV Business Writing商函写作:20%

  Cathay Business Machines Import & Export Corporation

  2000 Central Boulevard, Pudong, Shanghai 201206, China

  May 18, 2009

  Mr. Lester Bemstein

  Purchase Manager

  The New World Computers, Ltd.

  1881 Long Beach Street, Los Angels CA 90025

  U.S.A.

  Dear Mr Bemstein

  Thank you for replying to our letter of May 12 and making us a firm offer for the TRD photocopier.

  The terms you quoted are quite satisfactory, and we are now enclosing our Purchase Confirmation No.978-408. Please sign and return one copy for our file.

  For your information, we have instructed our bank, Bank of China, Shanghai Branch, to open an irrevocable letter of credit for US$1,000,000 in your favor, valid until June 30, 2009.

  You will receive confirmation from our bank’s correspondent, the Citibank, New York Branch, and you may draw on them at 30 days for the amount of the invoice.

  When submitting your draft, would you please enclose the following documents?

  Bill of Lading (6 copies)

  Commercial invoice (4 copies)

  A.R. Insurance Policy

  Please fax us as soon as you have arranged shipment.

  Sincerely yours

  Shen Mingyang

  Import Manager

  Enclosure: Purchase Confirmation No. 978-408.

 

 

 


2015年剑桥BEC考试(中级)标准预测试卷(1)

 

  

  For each statement(1-7),mark one letter(A,B,CorD)on your Answer Sheet.

  1

  回答1-7题:

  A

  Interactive Training

  Have you ever considered a career in training ?

  Apply now to join one of our Interactive Training courses. All our trainers have had leading roles in Staff Development and they will demonstrate a variety of training techniques from individual to group involvement using drama. Course participants contribute with their experience in the discussions which follow each activity.

  Guidance in designing a range of courses including Word Processing, Typing, Time Management and Accounting is provided.

  Contact Ian Draper: Phone 23345454 Fax 2334 5778

  B

  Euromoney Trainee Scheme

  Students interested in creating or selling financial products are invited to apply for six-month training schemes.

  An expenses allowance is paid monthly to each trainee. At the end of the six months, trainees will be assessed on their aptitude and a selected number will be offered permanent employment at our central office.

  Students wishing to apply should send a CV along with a 200-word summary on why they think they are suitable for this scheme.

  Applications to: Euromoney, Unit 3, Dearing Commercial Estate, Singapore

  C

  Cercos High Technology Courses

  Regardless of previous experience, if you are aged eighteen or over, Cercos' professional seven-week full-time training programme provides the gateway to employment in the rapidly expanding computer maintenance industry. Learn how to diagnose faults using the latest technological aids and to effectively and efficiently deal with problematic machinery and customers

  Contact John Segarro at 0772 4313 for application form and course contents.

  D

  Wizard Training Courses

  Many people are confused by the arrangement of letters on a computer keyboard and never progress beyond tapping slowly away with two fingers. Our courses concentrate on training the fingers to find all the letters on the keyboard. Easy, short drills with three-letter words help you master the.skills of typing within a matter of days.

  Phone 34254422 for costs and further details.

  Apply for this course if you are interested in running courses in office skills.本题答案:ABCD 参考答案:A 系统解析:题干中的关键词“office skills”,题目译为如果你对办公室技能感兴趣,就申请这门课程,与A段中“a range of courses including Word Processin9Typin9Time Management and Accounting is provided.”相对应。

  2

  This course will teach you how to repair computers.本题答案:ABCD 参考答案:C 系统解析:题干中的关键词“how to repair computers”,与c段中“…computer maintenance industry.Learn how to diagnose faults…”相对应。Repairmaintenance为同义替换。

  3

  Applicants must give reasons for wanting to join this course. 本题答案:ABCD 参考答案:B 系统解析:题干中的关键词“Applicants must give reasons…”,与8段中“Students wishing to apply should send a CV plus a 200-word summary of why they think they are suitable for this scheme.”相对应。9ive reasonswhy相对应。

  4

  This course promises very quick results.本题答案:ABCD 参考答案:B 系统解析:题干中的关键词“very quick results”,与D段中“…master the skills of typing within a matter of days.”相对应。quickwithin a matter of days相对应。

  5

  You will be shown a range of teaching methods on this course.本题答案:ABCD 参考答案:A 系统解析:题干中的关键词“a range of teaching methods”,与A段中“…they will demonstrate a variety of training techniques from individual and group involvement to using drama.”相对应。其中a range ofa variety of为同义替换。

  6

  If you complete this course successfullyyou may be given a job.本题答案:ABCD 参考答案:B 系统解析:题干中的关键词“be given a job”,与B段中“… a selected number will be offered permanent employment in our central office.”相对应。其中jobemployment相对应。

  7

  The organizers will cover some of your costs while you are on this course. 本题答案:ABCD 参考答案:B 系统解析:题干中的关键词“cover some of your costs”,与B段中“An expenses allowance is paid monthly to each trainee.”相对应。

  For each blank(8-12),mark one letter(A-G)on your Answer Sheet.

 

  8

  回答8-12题:

  Every time a customer makes a purchase, the Jones and May Till do a lot more than just producing their change and a receipt. With the help of an advanced computer system the Tills feed the information to their central computers, which calculate what stock is needed. (8) They are then almost instantly able to organize the following day's or week's deliveries.

  ( 9 ) For example, food shelves do not sell out early on a Saturday as they used to and a wider range of goods are available on a Monday. Using advanced communication between stores, Head Office and suppliers, the computers work out what has been sold each day, what suppliers need to produce, and what should be delivered to stores the following day. (10) Fewer customers are disappointed and profits improve.

  (11) When a new season's range of clothes goes into stores in a variety of colors, the computer system makes it possible to respond to sales data almost overnight and, for example, increase the production of clothes in faster-selling colors and sizes. On the occasion that an item is temporarily out of stock, information technology enables sales staff to tell customers immediately whether it is available from the distribution center. If it is, an order can be placed. (12)

  So next time you are handed a Jones and May receipt you will know that the system is already reacting to your purchase and re-ordering the item you have just bought.

  A.This involves serious delays and damages customer confidence.

  B.Among the benefits for clothing is the fact that stores receive new deliveries according to their exact requirements.

  C.This unusually responsive system provides benefits in terms of both customer service and profits.

  D.This information is fed from there directly into the suppliers' computers,

  E.The new system has halved the delivery time for customers down to 24 hours from 48 hours.

  F.Such a quick and sensitive response ensures that the right amount of fresh food arrives at each store.

  G.Their desktop computers can access sales data from the tills allowing them to change orders.

  第(8)________本题答案:ABCDEFG 参考答案:D 系统解析:空白后一句讲到他们能够立刻组织第二天或下一周的送货。可推测他们获得信息很及时。与本段是后一句相呼应。选项D符合题意,directlyinstantly相对应。

  9

  第(9)________本题答案:ABCDEFG 参考答案:C 系统解析:此空白处为该段首句,起着承上启下的作用,从下文可知这种系统能及时有效地反馈信息,以提醒供应商顾客需求和存货情况,可推测它既有利于顾客,又有利于商家。与本段最后一句相呼应选项C符合题意。

  10

  第(10)________本题答案:ABCDEFG 参考答案:F 系统解析:空白前一句讲到计算机能够计算出当日卖出了什么,第二天需要进什么货,可见这种反馈及时而且高效,能保证货物的新鲜。选项F符合题意。

  11

  第(11)________本题答案:ABCDEFG 参考答案:B 系统解析:本段主要是讲根据服装销售和需求情况,及时补货。选项B符合题意。

  12

  第(12)________本题答案:ABCDEFG 参考答案:E 系统解析:空白前一句讲如果某件商品暂时缺货,系统会显示,让营业员告诉顾客是否可从中心区调货。可推测此句,如果有货,会很快按订单发货。

  For each question(13-18),mark one letter(A,B,CorD)on your Answer Sheet.

 

  13

  回答13-18题:

  The Importance of Good Communications

  Effective communication is essential for all organizations. It links the activities of the various parts of the organization and ensures that everyone is working towards a common goal. It is also extremely important for motivating employees. Staff need to know how they are getting on, what they are doing right and in which areas they could improve. Working alone can be extremely difficult and it is much easier if someone takes an interest and provides support. Employees need to understand why their job is important and how it contributes to the overall success of the firm. Personal communication should also include target setting. People usually respond well to goals, provided these are agreed between the manager and subordinate and not imposed.

  However, firms often have communication problems that can undermine their performance. In many cases,these problems occur because messages are passed on in an inappropriate way. There are, of course, several ways of conveying information to others in the organization which include speaking to them directly, e-mailing, telephoning or sending a memo. The most appropriate method depends on what exactly it is you are communicating. For example, anything that is particularly sensitive or confidential, such as an employee's appraisal, should be done face-to-face.

  One of the main problems for senior executives is that they do not have the time or resources needed to communicate effectively. In large companies, for example, it is impossible for senior managers to meet and discuss progress with each employee individually. Obviously this task can be delegated but at the cost of creating a gap between senior management and staff. As a result, managers are often forced to use other methods of communication, like memos or notes, even if they know these are not necessarily the most suitable means of passing on messages.

  The use of technology, such as e-mail, mobile phones and network systems, is speeding up communication immensely. However, this does not mean that more investment in technology automatically proves beneficial: systems can become outdated or employees may lack appropriate training. There are many communications tools now available but a firm cannot afford all of them. Even if it could, it does not actually need them all.The potential gains must be weighed up against the costs, and firms should realize that more communicationdoes not necessarily mean better communication."

  As the number of people involved in an organization increase, the use of written communication rises even faster. Instead of a quick conversation to sort something out numerous messages can be passed backwards and forwards. This can lead to a tremendous amount of paperwork and is often less effective than face-to-face communication. When you are actually talking to someone you can discuss things until you are happy that they have understood and feedback is immediate. With written messages, however, you are never quite sure how it will be received what you think you have said and what the other person thinks you have said can be very different.

  The amount of written information generated in large organizations today can lead to communication overload. So much information is gathered that it gets in the way of making decisions. Take a look at the average manager's desk and you will see the problem -- it is often covered with letters, reports and memos. This overload can lead to inefficiencies. For example, managers may not be able to find the information they want when they need it. Communication is also becoming more difficult with the changes occurring in employment patterns. With more people working part-time and working at home, managing communication is becoming increasingly complex.

  In the first paragraph the writer recommends that communication with staff should includeA. some feedback on their job performance.

  B. an explanation of how company targets have been set.

  C. information on promotion prospects within the company.

  D. an indication of which duties they can expect assistance with.

  参考答案:A 系统解析:文中第一段:“Staff need to know how they are getting onwhat they are doing right and in which areas they could improve.”意为:员工需要知道他们进展得怎么样,做对了什么事,在哪些方面需要改进。选项A符合题意。

  14

  According to the writer, the best way of achieving effective communication is toA. adapt the message to suit a particular audience.

  B. make the content of messages brief and direct.

  C. select the most suitable means of conveying a particular message.

  D. ensure that information is targeted at the appropriate group of people.

  参考答案:C 系统解析:文中第二段:“The most appropriate method depends on what exactly it is you are communicating.For exampleanything that is particularly sensitive or confidentialsuch as an employee’S appraisalshould be done face—to—face.”意为:最合适的方法取决于你正在交谈的内容。选项C符合题意。suitableappropriate为同义替换。

  15

  What does the writer say about the communication options available to senior managers?A. Sending memos to staff is one of the most efficient methods.

  B. It is important to find the time to discuss certain matters with staff.

  C. They should increase the range of options that they use.

  D. Getting junior managers to talk to staff can create different problems.

  参考答案:D 系统解析:文中第三段:“0bviously this task can be delegated but at the cost of creating a gap between senior management and staff.”意为:显而易见这个任务可以派代表来完成,但是却会在高级管理层和员工之间形成隔阂。选项D符合题意。create different problemscreating a gap between…为同义替换。

  16

  What advice is given about the communication tools made available by technology?A. Aim to limit staff use of certain communication tools.

  B. Evaluate them in terms of the expenditure involved.

  C. Select them on the basis of the facilities they offer.

  D. Encourage more staff to attend training courses in their use.

  参考答案:B 系统解析:文中第四段:“The potential gains must be weighed up against the costsand firms should realize that more communication does not necessarily mean better communication.”意为:潜在的所得必须与耗费相权衡,公司应该意 识到较多的交流并不一定是好的交流。选项B符合题意。expenditurecosts为同义替换。同时第四段中的“must”“should”问题中的“advice”相对应。

  17

  According to the writer, a problem with written communication is thatA. the message can be interpreted differently to what was intended.

  B. it can be easy for people to ignore the contents of a written message.

  C. most people are more comfortable with face-to-face communication.

  D. it is possible for correspondence to get lost within a large organization.

  参考答案:A 系统解析:文中第五段:“…with written messages.howeveryou arc never quite sure how it will be received what you think you have said and what the other person thinks you have said can be very different.”意为:然而,在书面信息中,你永远不能确定自已的意思与收到信息人的解读是否一致。选项A符合题意。

  18

  According to the article, what is the effect of receiving large amounts of written information?A. It is counter-productive. "

  B. It causes conflict in a company.

  C. It leads to changes in work patterns.

  D. It makes the main points more difficult to identify.

  参考答案:A 系统解析:见最后一段“This overload can lead to inefficiencies.”可知大量的信息会导致效率低下。选项A符合题意。Counter-productiveinefficiencies为同义替换。

 

  For each question(19-33),mark one letter(A,B,CorD)on your Answer Sheet.

  19

  回答19-33题:

  Office Angels Employment Agency

  14-16 Lockhart Road

  Wan Chai

  Hong Kong

  Tel 532 4365

  Fax 532 4111

  Dear Client,

  Office Angels is advising businesses at as far ahead as possible to ensure guaranteed staff cover during holiday periods. There is now a ( 19 ) shortage of skilled secretarial and administrative staff and this is (20) to get worse in .the next twelve months.

  Businesses which require staff with experience of specialist computer applications are the most at (21) . You are advised to (22) our agency well before the staff are actually needed to be certain of filling gaps with adequately (23) personnel. If you don't, it's almost (24) that you will be left without the skills needed to (25) your office running smoothly.

  The ( 26 ) for the shortage of secretarial staff appears to be a combination of two ( 27 ) .

  There has been an (28)in demand for secretarial services over the last few years, and at the same time there has been a (29) of students deciding to choose secretarial studies.

  Office Angels Agency would (30) to emphasize that businesses should not underestimate the difficulty of (31) experienced temporary staff. It is also necessary to make the ( 32 ) that businesses should be prepared for the fact that they may have to pay more for this kind of (33) in the future.

  第(19)处填写A. hard

  B. serious

  C. sure

  D. strong

  参考答案:B 系统解析:题目意为严重短缺,应该选择B,选项A意为艰难的,选项C意为确定的,选项D意为强壮的

  20

  第(20)处填写A. hoped

  B. wanted

  C. expected

  D. prepared

  参考答案:C 系统解析:be expected to do sth.…意为:预期或计划做某事,题日意为预期将会更加恶化,而不是希望或者准备。

  21

  第(21)处填写A. risk

  B. chance

  C. worry

  D. difficulty

  参考答案:A 系统解析:at risk是固定短语,有危险

  22

  第(22)处填写A. confirm

  B. communicate

  C. contact

  D. command

  参考答案:C 系统解析:contact意为联系,选项A意为确认,选项B意为交流,选项D意为命令

  23

  第(23)处填写A. lectured

  B. aided

  C. formed

  D. trained

  参考答案:D 系统解析:trained意为经过训练的trained personnel表示受过训练的员工。

  24

  第(24)处填写A. positive

  B. correct

  C. right

  D. certain

  参考答案:D 系统解析:it is certain that…意为:几乎是一定的,选项A意为积极的,选项BC意为正确的,均不合题意。

  25

  第(25)处填写A. save

  B. keep

  C. ensure

  D. continue

  参考答案:B 系统解析:本句意为保持办公室正常运作。选项A意为挽救,选项C意为确保,选项D意为继续

  26

  第(26)处填写A. reason

  B. purpose

  C. result

  D. problem

  参考答案:A 系统解析:本句意为出现人才短缺的原因The reason for…为固定搭配。

  27

  第(27)处填写A. articles

  B. matters

  C. factors

  D. subjects

  参考答案:C 系统解析:本句意为两个因素,选项A意为文章,选项B意为事件,选项D意为对象

  28

  第(28)处填写A. enlargement

  B. increase

  C. addition

  D. upgrade

  参考答案:B 系统解析:本句意为需求的增加an increase in demand for…为常用搭配。

  29

  第(29)处填写A. lack

  B. need

  C. requirement

  D. few

  参考答案:A 系统解析:lack意为缺少a lack of…为固定用法。

  30

  第(30)处填写A. request

  B. desire

  C. ask

  D. like

  参考答案:D 系统解析:would like to do sth.…固定句式想要做某事

  31

  第(31)处填写A. achieving

  B. obtaining

  C. realizing

  D. earning

  参考答案:B 系统解析:obtain意为获得,获取,选项A意为达到,选项C意为实现,选项D意为赚得

  32

  第(32)处填写A. point

  B. idea

  C. position

  D. subject

  参考答案:A 系统解析:make the point that…为常用搭配意为注意,确保

  33

  第(33)处填写A. offer

  B. delivery

  C. product

  D. sewice

  参考答案:D 系统解析:service意为服务,选项A意为提供,选项B意为传送,选项C意为产品

 

  Read the text below about how consumers decide what to buy.(34-45)

  34

  回答34-45题:

  Marketing Information

  0 Sales and marketing messages are illegal if they falsely advertise prices,

  00 performance capability, quality, or the other product characteristics, or

  34 the buyer in what any way. A Western Canadian electronics firm was convicted

  35 recently of bait-and-switch selling ( selling products with deceptive advertising).

  36 This practice occurs when a company advertises at a very low price on a

  37 product, but the customer has great many difficulty getting the special price.

  38 Rather that, the company attempts to sell the customer a similar but

  39 higher-priced product or offers a rain check that it will not be honored. This

  40 tactic for attracting customers is a form of deceptive marketing. Furthermore,

  41 sellers of services must also be cautious about how the language they use to

  42 describe what they will do. Letters, reports, and proposals that they describe

  43 services to be performed are interpreted as contracts in courts. Sales and

  44 marketing messages must not make claims that cannot be verified, so that

  45 language must not promise more than which intended.

  the buyer in what any way. A Western Canadian electronics firm was convicted填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:WHATin any way为常见搭配,意为以任何方式what为多余词汇,应删去。

  35

  recently of bait-and-switch selling ( selling products with deceptive advertising).填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:CORRECT。正确。

  36

  This practice occurs when a company advertises at a very low price on a填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:AT。此处意为以较低的价格打广告at为多余词汇。advertises a very low price为动宾结构。

  37

  product, but the customer has great many difficulty getting the special price.填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:MANYdifficulty为不可数名词,不能用 many修饰。

  38

  Rather that, the company attempts to sell the customer a similar but填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:THATrather意为而不是,是连词,that为多余词汇。

  39

  higher-priced product or offers a rain check that it will not be honored. This填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:IT。此处为定语从句,that在从句中做主语,it’为多余词汇,应删去。

  40

  tactic for attracting customers is a form of deceptive marketing. Furthermore,填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:CORRECT。正确。

  41

  sellers of services must also be cautious about how the language they use to填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:HOW。此处意为他们对于描述使用的语言很细心how为多余词汇,应删去。

  42

  describe what they will do. Letters, reports, and proposals that they describe填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:THEY。第二个they应删去,此处为定语从句 that做主语,指代其前的lettersreports等。

  43

  services to be performed are interpreted as contracts in courts. Sales and填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:CORRECT。正确。

  44

  marketing messages must not make claims that cannot be verified, so that填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:CORRECT

  45

  language must not promise more than which intended.填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:WHICHwhich在这里为多余,不做任何成分。

 

  Write 40-50 words.

  46

  · You are the factory manager of a car company. You are waiting for urgently needed components from your purchasing department.

  · Write a note to Mr Grayson, the Assistant Purchasing Manager:

  · enquiring about the reason for the delay

  · stating when the components are needed

  · suggesting a meeting to discuss future deliveries.

  · Write 40-50 words.参考答案:请参考解析 系统解析:【写作思路】

  本文是对商务便条的考查,是汽车公司工厂经理写给采购经理的便条。内容要求是询问订购的元件拖延的原因,说什么时间需要元件,建议组织一个讨论将来交付的会议。写作时按照商务便条的写作形式,将所给信息阐述详细即可,因是两经理之间的留言,措辞及语气要谦虚得体。

  【参考范文】

  I am writing to enquire about the reason for the late delivery of the component I orderedneed by next Monday.In order to which areI suggest that we have a meeting to discuss future deliveries.

  Write 120-140 words.

  47

  Your company requires a taxi firm that could use on a regular basis for staff and clients. Your secretary has selected two advertisements from the local newspaper.

  · Look at the advertisements below, on which you have already made some handwrittennotes.

  · Then, using all your notes. Write a proposal for your line manager, saying which firm you think your company should use.

  · Write 120-140 words.

  参考答案:请参考解析 系统解析:【写作思路】

  本文是对商务建议书的考查,内容要求是秘书根据两则出租车广告内容给自己的经理建议选择哪家公司。

  内容方面,文章要强调最终给出的建议。

  TELECARS公司的特点在于第123STREETLIGHT CABS公司的却有着没有参考记录、没有网络定车服务、不方便等缺点。形式方面,商务建议书与商务报告大体一致,但差别在于前者用建议(Recommendation)代替了后者的结论(Conclusion)

  【参考范文】

  Introduction

  The purpose of this report is to assess and recommend a taxi firm that will become our transporter.We will need them especially during next year’s trade fair and conferences.There are two firms to assess.

  Findings

  We have found good references regarding Tele-cars. Besides having a long-running tradition of being very reliable, they also provide 24-hour service which will be very useful for meetings and negotiations held at night.

  Streetlight Cabs, however, is a brand new company without references. They do provide cheap prices for long distance routes we often use, but as they do not have a web page, internet booking is not possible.

  Recommendation:

  I recommend choosing Telecars because of their long tradition of reliability and well trained staff.

  You will hear three telephone conversations or messages.

 

  48

  听录音:请点击左侧的播放器控制播放

  回答48-59题:

  Order Ticket

  830 a.m.10th July b.Golden

  Information of Customer

  Name Golden from rNA Industries

  Address (1)________London Street

  Contact N0. (2) ________

  Information of Computers

  Type876 models(3) ________cache on hard drive

  Quantity (4) ________.

  Delivery DateTuesday morning 23 rd July

  第(1)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:N0.34。原文中问“Where is your company located?”回答可知N0.34 London Streetnear the barbershop.

  听力原文:

  M1Hello

  F1May I speak to Mr.L.J.please?

  M1This is he.

  F1Good morning.Mr.David.nliS iS Golden from INA Industries.Our company is going to buy four 876 model computers.

  M1WiU tllat be l6MB hard drive models or 32MB optional on base models?

  F1Have you got any suggestions?

  M1The kind of l6MB on hard drive models is suitable for general use.And the 32MB optional on base models is available upon request.It’s a bit more expensive.

  F1I tllink l will buy the former16MB card on hard drive model.

  M1OkWhen do you want them?We have this computer in stock.

  F1That’S fine.I hope the computers will arrive on Tuesday morning.

  M1Tuesday morning.Where is your company located?

  F1 : NO. 34 London Street, near the barbershop.

  M1 : And your telephone number?

  F1:66886598. Thank you.

  M1 : Thank you for your order.

  Conversation Two

  F1 : Hello. Springfield Health Centre. Can I help you?

  M1:Yes. I'd like to speak to Dr. Smithman's receptionist, please.

  F1 : Yes.

  M1:This is Green Parker. I have been having some headache recently.

  F1 : Well, Mr. Parker. What can I do for you?

  M1:I would like to make an appointment to see the doctor.

  F1 : Yes. Would Friday morning suit you?

  M1 : Friday is the 12th of June. Ok. At what time?

  F1 : Is 10:30 ok for you?

  M1 : Yes, that's fine.

  F1 : What's your name again please?

  M1 : Green Parker. G-R-E-E-N P-A-R-K-E-R.

  F1 : Thank you. Dr. Smithman will see you at 10:30 on Friday.

  Conversation Three

  F1: Good evening, this is David's Bicycle Rental.

  M1 : Good evening, miss. A friend of mine suggested I call you to hire some sports bikes.

  F1 : Oh, yes. A lot of people do this these days.

  M1 : Yes, we're just on vacation here for a few days and they said it would be a good idea to see the island on bicycle.

  F1 : Well it certainly is. And most people rent a motor bike because you can get around faster and even go to the beach if you like.

  M1:If I wanted to hire 4 motor bikes tomorrow morning for 3 days, would there be any problem?

  F1 : No problem at all. May I know your name?

  M1 : It's Gold, G-O-L-D.

  F1 : And your telephone number is... ?

  M1:I'm at the Holiday Red Hotel. My number is 837845. I'm in Room 290. By the way, is your bike rental shop at No. 100 Beckman Street?

  F1 : That's right.

  M1:OK, then, I'll see you tomorrow morning.Thanks a lot.

  F1 : I'll see you then.

  49

  第(2)题填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:66886598。原文中问“And your telephone number is?”回答为:“66886598.Thank you.”

  50

  第(3)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:16MB。从原文“I think l will buy the former16MB hard drive model.”中可知。

  51

  第(4)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:4。从原文“Our company is going tO buy four 876 model computers.”中可知。

  52

  Reservation Card

  TO br.Smith FromLinda

  Date 10th June Time930 a.m

  Information of Patients

  Name Green(5)_________

  Symptom something wrong with the(6) _________

  Date of Meetin912th(7) _________

  Time for Meetin9(8) _________

  第(5)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:Parker。原文中问“what’S your name again please?”回答为:“Green Parker.G·R·E—E—NP—AR.K—E—R.”

  53

  第(6)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:Head。从原文中“I have been having some headache recently.”可知。意为:我目前有点头痛。从而可知病人的头部出现不适。

  54

  第(7)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:June。原文中问“Would Friday morning suit you?”回答为:“Friday is the l2th of June.”

  55

  第(8)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:1030 a.m.。材料中问“Is l030 Ok for you?”回答为:“Yesthat’S fine.”可知同意l030这个时间。

  56

  Bicycle Renting Registration

  Date8th April

  Time 1230

  Bicycle Type (9)________.Bikes

  N0.of Bicycles4

  Period of Hirin9 (10) ________days

  Hirer’S Name (11) ________

  Contact N0837845-ex.Room(12) ________

  第(9)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:Motorized。从原文中顾客回答:“If l wanted to hire 4 motor bikes tomorrow morning for 3 dayswould there be any problem?”可知选择的是带马达的自行车。

  57

  第(10)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:3。从原文:“If l wanted tO hire 4 motor bikes tomorrow morning for 3 dayswould there be any problem?”可知顾客想租为期三天的自行车。

  58

  第(11)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:Gold。原文中提问:“May I know your name?”回答为:“It’S GoldG—O—L—D.”

  59

  第(12)题:填写我的答案 参考答案:请参考解析 系统解析:290。从文中290“My number is 837845.I’m in Room 290.”可知。

 

 

  You will hea five short recordings.

  60

  (Questions 13-17)

  ·You will hear five short pieces.

  ·For each piece decide where the speaker is.

  ·Write one letter(A-H)next to the number Of the piece.

  ·You will hear the five pieces twice.

  13.______

  14.______

  15.______

  16.______

  17.______

  第(13)A. hospice

  B. supermarket

  C. bookstore

  D. theatre

  E. dining hall

  F. furniture shop

  G. driving school

  H. school

  参考答案:B 系统解析:从原文“We’re out of breakfast cereal.I think coin flakes are on sale.”可知早餐麦片也没有了,玉米片也在打折出售,从而可知要去超市。

  听力原文:

  Section One

  Question Thirteen

  We need milk, eggs, butter, coffee, vegetables,fruit, bread, cheese, and some snacks. We want some pickles, oh, and we're out of flour. Put that on the list, too. We're out of breakfast cereal too. I think corn flakes are on sale.

  Question Fourteen

  I heard that nearly 2000 students have signed a petition showing our dissafisfacton with the food, price and service. Many hands make light work. I think this could force them to improve a little.

  Question Fifteen

  The performance is wonderful. They dance very well and the music is so pleasant. And the lighting and sound effects are first-class. Thank you for bringing me here to watch the performance. Next time I'll take you to watch acrobatics.

  Question Sixteen

  It's nice, but it doesn't match the color of my room. This type of coffee table gets dirty very easily and it's difficult to clean. Look, this one matches my room and it's inexpensive.

  Question Seventeen

  My office is quite far from my house. So it takes me more than an hour to get to work. And I want to buy a car but I haven't an international driver's license. I need enroll in driving school and then take a road test.

  61

  第(14)A. hospice

  B. supermarket

  C. bookstore

  D. theatre

  E. dining halI

  F. furniture shop

  G. driving school

  H. school

  参考答案:E 系统解析:E。文中“I heard that nearly 2000 students have signed a petition showing our dissatisfaction with the foodprice and service.”意为:我听说有将近两千个学生在请愿书上签名了,表达我们对食物、价格和服务的不满。可知谈论的地点是学校食堂。

  62

  第(15)A. hospice

  B. supermarket

  C. bookstore

  D. theatre

  E. dining halI

  F. furniture shop

  G. driving school

  H. school

  参考答案:D 系统解析:从文中“They dance very well and the music is SO pleasant.the lighting and sound effects are first—class.”可知舞跳得好,音乐也很好听。舞台灯光和音响效果都是一流的。从而可知谈论的地点是歌剧院。

  63

  第(16)A. hospice

  B. supermarket

  C. bookstore

  D. theatre

  E. dining halI

  F. furniture shop

  G. driving school

  H. school

  参考答案:F 系统解析:从文中“it’S nice.but it doesn’t match the color of my room.This type of coffee table gets dirty very easily and it’S dimcult to clean.”可知好是好,就是和我房间的颜色不搭配这种咖啡桌很容易弄脏还不好擦。从而可知谈论的地点是家具店。

  64

  第(17)A. hospice

  B. supermarket

  C. bookstore

  D. theatre

  E. dining halI

  F. furniture shop

  G. driving school

  H. school

  参考答案:G 系统解析:从文中“I need enroll in driving school and then take a road test.”可知我需要进驾校然后通过路考。从而可知谈论的是驾校。

  65

  (Questions 18-22)

  ·You will hear another five short pieces.

  ·For each piece decide who iS talking.

  ·Write one letter(A-H)next to the number of the piece.

  ·You wilI hear the five pieces twice.

  18._______

  19._______

  20._______

  21._______

  22._______

  第(18)A. a doctor

  B. an editors

  C. a teacher

  D. a salesman

  E. a Iawyer

  F. an engineer

  G. a judge

  H. a guide

  参考答案:B 系统解析:根据这句话:“I think Beijing Pop Music Festival is the best.We will begin drafting a plan fight away.”意为:我认为北京流行音乐节比较好所以我们马上就做这个策划。可知为编辑。

  听力原文:

  Question Eighteen

  We have chosen three topics for a special report.Teachers' Day, the Davis Forum and Beijing Pop Music Festival. 1 think Beijing Pop Music Festival is the best. We will begin drafting a plan right away.

  Question Nineteen

  We do have one. Please give me your passport,Chinese driver's license, the guarantor's hnkou and an ID card. 1200rmb per day with a 3000rmb deposit. This is the rental contract. If you don't have any other questions, please sign here.

  Question Twenty

  For a case like this, we'll arrange for a lawyer to go visit your neighbor with you. We'll contact the police.If they find enough evidencethey’11 force your neighbors to comply.You can have some peaceful nights in the future.

  Question Twenty-one

  Mr.Johnsonas a lawyeryour description about this case sounds reasonable;howeverwe need to consider your idea for a momentSO I have to claim for a adjournment.

  Question Twenty-two

  Hell0everyone.Now we are in the Palace Museum.I will introduce its history.Its construction began in l406 and was made the center of rule during the Ming Dynasty and served a total of 24 emperors during both the Ming and Qing dynasties.

  66

  第(19)A. a doctor

  B. an editors

  C. a teacher

  D. a salesman

  E. a Iawyer

  F. an engineer

  G. a judge

  H. a guide

  参考答案:D 系统解析:原文:“1200rmb per day with a 3000rmb deposit.This is the rental contract.If you don’t have any other questionsplease sign here.”意为:一千二一天,还有三千块押金。这是租车合同,如果您没有什么问题,请在这儿签字。可知对方为售车人员。

  67

  第(20)A. a doctor

  B. an editors

  C. a teacher

  D. a salesman

  E. a Iawyer

  F. an engineer

  G. a judge

  H. a guide

  参考答案:E 系统解析:原文:“For a case like this.we’ll arrange for a lawyer to go visiting your neighbor with you.”意为:对于这种案子,我们通常会安排个律师去跟您的邻居交涉。可知对方为律师。

  68

  第(21)A. a doctor

  B. an editors

  C. a teacher

  D. a salesman

  E. a Iawyer

  F. an engineer

  G. a judge